Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mindent a testalkattípusokról!

Az állandó dilemma leginkább a Hölgyek esetében… milyen fazonú ruhát vásároljak? Jól áll-e nekem az ’A’ vonalú szoknya? Választhatok-e fodros blúzt az én alkatomhoz? …és még sorolhatnánk.

Folyton elbizonytalanodunk vásárlás közben a próbafülkében állva, mikor a tükör előtt egyedül próbáljuk kitalálni, hogy az adott ruha valóban illik-e a testalkatunkhoz. A helyzet viszont még bonyolultabb lesz, ha mindezt az online térben kell eldöntenünk, ahol az egyetlen fogódzkodónk az, hogy egy tökéletes alkatú, vékony modellen megpróbáljuk felmérni, hogy a kiszemelt ruhadarab vajon jól fog-e állni nekünk. Ám sokszor, mikor a várva várt csomag megérkezik és felpróbáljuk a választott ruhát, közel sem az a látvány fogad minket, amire számítottunk.

Női és férfi ruhaneműket értékesítő webshop tulajdonosok révén arra gondoltunk, hogy szeretnénk könnyíteni a vásárlóink helyzetén, hogy minél egyszerűbben és magabiztosabban tudjanak dönteni, mikor munkaruhát rendelnének a www.stiledimed.com oldalról.

Összeállítottunk egy átfogó cikket a testalkattípusokról és az ezekhez kapcsolódó ruha javaslatainkról. A Férfi vásárlóinkat sem hagyjuk bizonytalanságban! Tudjuk és tapasztaljuk, hogy egyre több Férfi megrendelőnknek fontos a megjelenés, amihez pedig elengedhetetlen ismerni melyik testalkat típusba tartozunk, így online is sokkal egyszerűbbé válik majd a vásárlás.

 Akkor vágjunk is bele! Kezdjük az alapoknál!

A női testalkattípusoknál általában 5 különböző formáról beszélhetünk.

(Itt fontos megjegyezni azt, hogy attól függetlenül, hogy melyik csoportba tartozunk a testünk teljesen egyedi és úgy jó ahogy van!)

Vegyük végig egyesével melyik típusra mi jellemző és milyen fazonú ruhákat javaslunk viselni.

A homokóra testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

– derékvonalad szépen ívelt és hangsúlyos
– hangsúlyos melleid és a csípőd
– melleid normál vagy nagyobb méretűek
– a mellbőséged és a csípőbőséged közel ugyanakkora
– derékbőséged látványosan vékonyabb, mint a derekad

Szerencsésnek mondhatod magad, ha ebbe a csoportba tartozol, ugyanis nem szükséges sem lent, sem fent kompenzálnod. Amire figyelj oda, hogy ne rejtsd el az alakod formátlan „oversized” ruhákban és mindig ugyanolyan hangsúlyt kapjon a felső-és az alsótested is.

Szuperül állnak Neked a testhez állóbb fazonok, mint a Bologna ruhánk. 

https://stiledimed.com/noi/stile-di-med-collection-148?page=1#content

Illetve azok a darabok, aminél a vékony derék hangsúlyos, például egy széles övrésszel, a Venice ruhánknál. https://stiledimed.com/noi/stile-di-med-collection-148?page=1#content

Az alma testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

– hasad és tested középső része a leghangsúlyosabb a testeden
– csípőd keskenyebb, és nem biztos, hogy kerek
– melleid nagyok, felsőtested erősebb
– derekad nem hangsúlyos

– vállaid szélesebbek, határozott ívűek

A hangsúlyt a tested optikai meghosszabbítására kell helyezned. Érdemes beszerezni akár egy alakformáló fehérneműt, de vannak egyszerűbb praktikák is, mint például a V-kivágású felsőrészek nagyszerűen állnak neked, irányítsd a figyelmet a melleidre, de ne vidd túlzásba J . Próbáld ki a kicsivel térd fölött érő szoknyákat/ruhákat, ezek nyújtják a lábakat. Ha teheted mindig csak 1, maximum 2 színárnyalatot válassz egy outfithez. Ne viselj nagyon testhez álló darabokat, de ha egy lazább ruhát derékon egy övvel kiegészítesz az hidd el remekül fog állni. Azokat a darabokat is kerüld, amik a válladat hangsúlyozzák ( fodros vagy nyakba akasztós felsőrész ).

Ravenna köpenyünket Neked találták ki! Szolid felső rész, derékban finom húzás és tökéletes hossz. Alá akár egy vékony anyagú nadrágot is választhatsz. https://stiledimed.com/ravenna-1175

Genova termékünk, alapvetően tunika, de sokan kérik ruhának is. Válaszd bátran hosszított fazonban. Garantáltan kényelmes lesz és szuperül fog állni. https://stiledimed.com/genova-3659

A téglalap testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

– derekad egyenes, nem hangsúlyos, nem ívelt
– feneked és mellkasod laposabb
– fiúsabb testalkattal rendelkezel
– a mell-, derék- és csípőbőséged nagyjából egyforma
– vállaid hangsúlyosak, lehet, hogy szögletesek

Arra kell törekedned, hogy a csípőrészedet optikailag nőiesebbé tedd. Szerencsés vagy, mert ezt könnyű elérni pár könnyű fortéllyal. Például, hogy a mell alatt húzott ruhák hosszítják a derekad vagy Neked javasoltak az ’A’ vonalú szoknyák/ ruhák viselése is. A fodros stílusú és az átlapolt ruhákat is nyugodtan választhatod. Kerüld a fiúsabb, sportosabb darabokat.

Számos Stile di Med ruhadarabot tudunk Neked ajánlani, íme pár tipp:

Verona ruhánk felül egy csinos, szűkített ing, alul pedig egy lágyan bővülő ’A’ vonalú szoknya. https://stiledimed.com/noi?page=3#content

Capri sportosan-elegáns ruhánk is remekül állna Neked: https://stiledimed.com/noi#content

Egy különleges szabású zakó, alul fodorral, ami egy szűk nadrággal tökéletes választás. https://stiledimed.com/roma-3134

A körte testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

– csípőd széles, combjaid vastagabbak ( rövid lábak is elképzelhetőek ehhez a testalkathoz)
– vállaid keskenyebbek, mint az alsótested
– melleid kissebbek, vagy normál méretűek
– derékvonalad határozott ívű, feneked formás

Érdemes a hangsúlyt a csípődről a felsőtestedre áthelyezni, ezért javasoljuk, fogy felül viselj akár válltöméses, fodros, feltűnő ruhadarabokat. Jól állnak Neked az ’A’ vonalú szoknyák, akár nyakbakötős vagy pánt nélküli felsővel. Egyszerű szabású szoknyákat és nadrágokat hordj, felesleges cicoma és hangsúly nélkül. Ne hordj rövid szoknyákat és testre simuló darabokat.

Az alábbi Verona ruha két színének köszönhetően a megfelelő helyekre irányítja a figyelmet. https://stiledimed.com/noi?page=3#content

Porto Cervo ruha nagy gallérjának köszönhetően kellő hangsúlyt fektet a felsőtestre. https://stiledimed.com/porto-cervo-5025

 

A fordított háromszög testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

– vállaid szélesek
– a felsőtestedre esik a hangsúly, a melleid is lehetnek nagyok
– csípőd keskenyebb, mint a mellkasod és a vállaid, nem igazán kerek
– kicsit úszós testalkatnak is szokták hívni

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor minden bizonnyal formás, hosszú lábaid vannak és nagyobb melleid. Csak egy kicsit hangsúlyozni kell a csípőd, kisebbnek láttatni a vállaidat, és máris kész a homokóra!

Nem szerencsés a vállrészen a hangsúlyozás (fodor, rátét). A figyelmet az alsótestedre kell terelned, viselj alul színesebb vagy rövidebb szoknyákat, nadrágokat. A sálgallér és a ’V’ kivágás is nagyon jól áll Neked, mert lefelé terelik a tekintetet. Ne vegyél fel semmi olyasmit, ami formátlanságával szögletessé tesz, főleg felül!

Dalmine tunika kifejezetten a vékony, hosszú lábú Hölgyeknek ajánlott egy passzos nadrággal.

https://stiledimed.com/dalmine-3554                                       

Egy igazán szexi, rever galléros zakó, mely kérhető hosszabb változatban is. A fordított homokóra típusnak nagyon ajánljuk! https://stiledimed.com/portofino-3239

Jöjjenek végre a Férfiak és a testalkattípusaik! Itt viszonylag egyszerűbb dolgunk van, mivel alapvetően csak 3 típust különböztetünk meg; a téglalapot, a fordított háromszöget és az oválist. Lássuk melyik alkatra mit ajánlunk!

A téglalap testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

  • Vállad, derekad és csípőd nagyjából egy vonalban van
  • Keskenyebb vállak jellemzőek és vékonyabb lábak

Mivel az ideálisnak tartott férfi testalkat némileg szélesebb vállakkal rendelkezik, a téglalap alkatú férfiaknak a vállak optikai növelésére kell törekedniük. Ami manapság már nem nehéz, hiszen a válltömés újra divatját éli, érdemes ilyet választani vagy olyan felsőrészt ahol felül a ruhadarab világosabb vagy eltérő színű, mint lejjebb. Ha teheted válassz lazább szabású felsőket, amit szélesítenek picit.

Palermo sportzakónkat szinte Neked találtuk ki! https://stiledimed.com/palermo-2846

A fordított háromszög testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

  • Szélesebb vállak és felsőtest
  • Keskenyebb derék

Az ideálisnak tartott testalkat a fordított háromszög, mivel a felsőtest sokkal hangsúlyosabb, mint a lábak, fontos egyensúlyuk megteremtése, a rajzfilm figura benyomás elkerülése érdekében. Figyeljünk rá, hogy felülre semmilyen hangsúlyosat ne válasszunk (csíkosat, garbót, nyakig begombolt darabot). Alulra kerüljük a szűk nadrágokat, inkább a hagyományos fazont keressük.

Ez a szett, mintha rád várna! Lucca slim fit ing https://stiledimed.com/lucca-1982 és egy normál szabású Marino, gumis derekú nadrág. https://stiledimed.com/mariono-2630

Az ovális testalkat típusba tartozol, ha igazak rád a következők:

  • Keskeny vállak
  • Hastájékon kicsit gömbölyded
  • Vékony lábak

A cél a felsőtest nyújtása és a kerekded formák megtörése. Függőleges csíkozás, ’V’ kivágás vagy gombok a felső részen javasoltak. Egyszínű, sötétebb öltözködés mindig jó választás. Válasszunk vékony anyagokat, amik nem kontrasztosak alul-felül.

Padova köpenyünk egy világos nadrággal és inggel szuperül mutatnak. https://stiledimed.com/padova-2774

Reméljük, hogy javaslatainkkal, ötleteinkkel tudtunk segíteni a választásban és a saját testalkat meghatározásában. A Stile di Mednél szeretjük egyénre szabni munkaruháinkat, így ha változtatni szeretnéd egy termék hosszát, színét vagy fazonját, akkor keress minket bátran! Szakképzett csapatunk mindenben segítségedre lesz!

Keresés